Konstnärlig produktion – La Traviata

La Traviata
1 – 30 augusti 2015

Produktionsteam
Dirigent | Marcello Mottadelli
Regi | Alexander Niclasson
Scenografi | Sven Östberg
Kostym | Anna Kjellsdotter
Ljus | Kevin Wyn-Jones
Mask och peruk | Robin Karlsson
Producent | Anna-Carin Niclasson
Konstnärlig ledare | Sten Niclasson

Marcello Mottadelli

Marcello Mottadelli från Italien är utbildad vid Conservatorio di Musica G Verdi i Milano, Hochschule Musik och Toscaniniföreningen i Parma. Han inledde sin internationella karriär som förste kapellmästare i Bern i Schweiz 1999­­–2001 och har därefter haft hela världen som arbetsfält. Han har verkat vid operahus i bland annat USA, Sydafrika, Danmark, Polen, Ita­lien, Slovakien, Korea, Jordanien och Egypten. De senaste åren har han bland annat diri­gerat Donizetti’s Elisir d’Amore och Manon Lescaut på Danmarks nationalopera, Aida på Cairo Opera House och Carmen, Lucia di Lammermoor och Otello på Opera på Skäret. Sommaren 2013 dirigerade han de båda jubileumskonserterna på Opera på Skäret.

Alexander Niclasson
Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Efter debuten som regissör i den stora succén Kronofogdarne och Slåtterölet på Opera på Skäret 2007 har Alexander regisserat G.Puccinis La Bohème och Kappan (Il Tabarro) samt G.Rossinis Barberaren i Sevilla på samma scen. Alexander har bakgrund som sångare och har sjungit roller på Folkoperan, Läckö Slottsopera, Drottningholm och Vadstena-Akademien. Alexander framträder alltjämt i oratorier och konserter vid sidan av Opera på Skärets verksamhet.

Sven Östberg

Sven Östberg har en lång bakgrund inom teater- och musikbranschen. Förutom som scenograf har han varit aktiv som regissör, revyförfattare och varietédirektör. Sven Östberg arbetar med att utveckla underhållningen på Liseberg i Göteborg och utbildar skådespelare på Wendelsbergs folkhögskola, där han också är rektor. Tidigare medverkan vid Opera på Skäret har varit som scenograf för Rigoletto 2006, Aida 2007, Kronofogdarne & Slåtterölet 2007 och 2009, Kappan & Pajazzo 2009, barnoperan Trollflöjten – en vintersaga 2009, Carmen 2011, Lucia di Lammermoor 2012 och Barberaren i Sevilla 2013.

Anna Kjellsdotter

Anna Kjellsdotter är utbildad skräddare och tillskärare och har studerat vid Operahögskolan i Stockholm. Hon syr för Kungliga Operan, Dramaten och Drottningholmsteatern med flera scener. Hon har arbetat med Enrico di Borgonga på Vadstena-Akademien, Zemire & Acor och Dido och Aeneas på Kungliga Operan, Trollflöjten på Confidencen, Don Juan på Drottningholmsteatern och senast Beatrice och Benedict på Läckö slott. Hon föreläser även i historisk sömnad på Folkuniversitetet i Stockholm. Hon medverkade som ansvarig för kostym i Opera på Skärets uppsättning av Barberaren i Sevilla 2013.

Kevin Wyn-Jones

Kevin Wyn-Jones föddes i Storbritannien och studerade på Mountview Theatre School i London. Mellan 1998 och 2004 var han belysningsmästare på Folkoperan i Stockholm, samtidigt som han arbetade med ljusdesign på andra teatrar och operahus i Sverige och runtom i Europa, bland annat i Bolshoiteatern i Moskva och Nationaloperan i Riga, Lettland. Kevin Wyn-Jones har bland annat arbetat med operauppsättningar som Carmen, Den flygande holländaren, Tosca och Lady Macbeth. Han har tidigare ansvarat för ljusdesign i två produktioner på Opera på Skäret, Lucia di Lammermoor 2012 och Barberaren i Sevilla 2013.

Robin Karlsson

Robin Karlsson är en ofta anlitad kostym-, peruk- och maskdesigner på operor och teatrar i Sverige. Han har under olika perioder varit ansvarig för mask- och perukavdelningarna på de kungliga teatrarna i Stockholm och Köpenhamn. Robin Karlsson har varit både regissör, scenograf och kostymdesigner till en rad uppsättningar på olika svenska scener. Han också i många år drivit Arbisteatern i Norrköping där han med stor framgång regisserat musikalerna Evita och Sugar samt Lehárs operett Glada Änkan. I sommar återkommer han till Opera på Skäret där han tidigare medverkat som maskör i produktionen av Tosca 2008 och som ansvarig för kostym och mask i Lucia di Lammermoor 2012.

Anna-Carin Niclasson
Anna-Carin Niclasson är operasångerska, utbildad vid Musikhögskolan och Operastudio 67. Hon har undervisat i sång och musik och varit studieansvarig för Kulturamas sångsek­tion. Som sångerska har Anna-Carin Niclasson många operauppsättningar bakom sig, med roller som Mimi i La Bohème, Violetta i La Traviata och Adina i Kärleksdrycken. Hon har också gjort flera skivinspelningar och varit anställd på Stora Teatern i Göteborg och Göte­borgsoperan. Anna-Carin Niclasson har varit producent för Opera på Skärets uppsättningar sedan 2008 och har här gjort Tosca, Kappan/Pajazzo, La Bohème, Carmen, Lucia di Lammermoor, Barberaren i Sevilla samt Opera på Skärets barnuppsättning Trollflöjten – en vintersaga.

La Traviata 1/8-30/8 Medverkande solister Mer om La Traviata och Giuseppe Verdi Produktionsteam