Gruppresor

ops_gruppbild_dfh_2

 Upplev Mozarts Trollflöjten i unik miljö

Ett besök på Opera på Skäret är en storslagen sommarupplevelse – perfekt för grupper som kommer med buss. Sommaren 2019 sätter  Opera på Skäret för första gången upp en Mozart-opera, en av världens mest älskade verk – Trollflöjten.

Omgivet av skogar och blånande berg, vid stranden av den glittrande Ljusnaren, ligger ett operahus som inte liknar något annat. I ett före detta virkesmagasin på ett nedlagt sågverk spelas varje sommar de stora verken ur operahistorien med musiker och sångare av absolut högsta klass.
Operahuset är omvittnat för sin speciella atmosfär – och för svalorna som inte helt sällan deltar med sitt kvitter i föreställningarna. Sångare från världens alla hörn liksom publik och kritiker från Sverige och utomlands har spridit ordet om den unika akustiken som gör upplevelsen alldeles speciell.

Under Opera på Skärets fjortonåriga historia har över 90 000 besökare sett de högklassiga uppsättningarna av operalitteraturens stora verk – som Carmen, La Bohème, Aida, La Traviata och Den flygande holländaren. Senast var det Madama Butterfly av Giacomo Puccini som hänförde såväl de 8 700 i publiken som landets operakritiker. Läs mer här.