Medverkande solister – Den flygande Holländaren

Den flygande Holländaren

30 juli – 28 augusti 2016

 

Medverkande solister

Holländaren | Thomas Hall / Lars Möller
Senta |Elisabeth Teige / Brit-Tone Müllertz
Daland | Jens-Erik Aasbö / Roger Krebs
Erik | Magnus Vigilius / Deniz Yilmaz
Styrmannen | Markus Pettersson
Mary | Susanna Sundberg

Holländaren – Thomas Hall
Thomas Hall, amerikansk baryton, började sin professionella musikerbana som fransk hornspelare och sadlade vid 27 års ålder om till sångare. På sin repertoar har han de stora barytonrollerna, som titelrollen i Verdis Rigoletto, ” Germont” i Verdis  La Traviata  och ”Scarpia” i Tosca av Puccini. Sin europeiska debut gjorde han i Finland på Operafestivalen i Savonlinna med ”Telramund”, i Richard Wagners opera Lohengrin. Vid Opera Australia har han sjungit ”Jochanaan”i Salome av Richard Strauss.

Holländaren – Lars Möller
Lars Möller, baryton från Danmark, har de senaste åren varit engagerad på Nationaltheater Mannheim, Komische Oper Berlin och Den Jyske Opera i Århus, Danmarks turnerande nationalopera. Han har bland annat gjort titelrollen i Eugen Onegin  av Tjajkovskij, ”Conte Almaviva” i Figaros Bröllop av Rossini, ”Belcore ”i Kärleksdrycken av Donizetti, ”Ford” i Falstaff av Verdi och ”Marcello” i La Bohème av Puccini. Lars Möller har fått sin utbildning vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Senta – Elisabeth Teige
Elisabeth Teige, norsk sopran, har sjungit ”Cio-Cio-San” i Madama Butterfly av Puccini, ”Mikaela” i Carmen av Bizet och titelrollen i Syster Angelica av Puccini. På Den Norske Opera har hon tidigare sjungit ”Senta” i Den flygande holländaren. Hon är utbildad  vid Operahögskolan i Oslo.

Senta – Brit-Tone Müllertz
Brit-Tone Müllertz, dansk sopran, har under säsongen 2014-2015  varit engagerad på Landestheater i Linz, Österike. Där har hon bland annat gjort ”Rosalinda” i Läderlappen av Johann Strauss, ”Freja” i Rhenguldet och ”Sieglinde” i Valkyrian, båda av Richard Wagner, samt titelrollen i ”Tosca” av Puccini. Hon har studerat vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


Daland – Jens-Erik Aasbö
Jens Erik Aasbö, norsk bas, är för närvarande engagerad på Den Norske Opera där han sjungit ”Basilio” ur Barberaren i Sevilla av Rossini, ”Guvernören” i Don Giovanni av Mozart och ”Doktorn” i La Traviata av Verdi. Han är engagerad för att sjunga ”Sarastro” i Trollflöjten av Mozart på Den Norske Opera. Han har studerat vid Musikakademin och Musikhögskolan i Oslo.

Daland – Roger Krebs
Roger Krebs, schweizisk bas, har tidigare sjungit ”Daland” i Den flygande holländaren på Schlossfestspiele i tyska Thüringer. Förra säsongen sjöng han ”Doktorn” i Verdis La Traviata på Opera på Skäret. Andra roller på hans repertoar är basrollerna i Tosca av Puccini och ”Kejsaren” i Turandot av Puccini. Roger Krebs är utbildad vid Mainz Conservatorium och Bayerische Theaterakademie.

Erik – Magnus Vigilius
Magnus Vigilius, tenor från Danmark, sjunger under innevarande säsong på Den Jyske Opera i Århus, Danmarks turnerande nationalopera, bland annat ”Pinkerton” i Madama Butterfly av Puccini. De roller som nu ligger framför honom är Erik i Opera på Skärets uppsättning av Den flygande holländaren, ”Leander” i Carl Nielsens´s Maskerade och ”Siegmund” i Richard Wagner´s Valkyrian. Magnus Vigilius har studerat vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Erik – Deniz Yilmaz
Deniz Yilmaz, tenor från Turkiet, har på scener i Tyskland, Holland och Norge sjungit roller som ”Florestan” i Beethovens Fidelio, Simson” i Simson och Delila av Saint-Saëns, ”Don José” i Bizets Carmen, ”Jim Mahoney” i Kurt Weills Mahagonny och ”Harry” i Puccinis La Fanciulla del West samt en rad Verdiroller: ”Radames” i Aida, ”Cavaradossi” i Tosca, ”Rodolpho” i La Bohème och ”Macduff” i Macbeth. Han har studerat vid Opera Voice Department of the Cukurova State Conservatory i Adan och på University of Arts in Berlin. Han rolldebuterar som Erik i Den Flygande Holländaren på Opera på Skäret.

Styrmannen – Markus Pettersson
Markus Pettersson, tenor, har sjungit ”Gastone” i Folkoperans uppsättning av Verdis  La Traviata och på Läckö opera har han gjort ”Fenton” i Falstaff av Verdi. Nyligen fick han Jussi Björlingsällskapets utmärkelse. Han är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm.

Mary – Susanna Sundberg
Susanna Sundberg, alt, är född och uppvuxen i Stockholm. Hon har gjort roller som ”Amastre” i Händels Xerxes, och ”Mrs Quickly” i Verdis Falstaff. På Kungliga Operan i Stockholm har Susanna sjungit ”Mercedes ” i Bizets Carmen. På Folkoperan i Stockholm har hon gjort ”Maddalena” i Rigoletto  av Verdi. Hon har fått flera stipendier, bland annat från Wagnersällskapet i Sverige. Susanna Sundberg har studerat vid Operahögskolan i Stockholm och gått solistutbildningen på Sibelius-Akademin i Helsingfors.

Den flygande Holländaren Medverkande solister Konstnärlig Produktion