Operaakademin

Operaakademin

Operakör – sommarakademi

Musikhögskolan, Örebro universitet och Opera på Skäret samarbetar kring en universitetskurs i körsång för opera.

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din vokala och sceniska förmåga. Som deltagare i den kommande kursen medverkar du i Opera på Skärets uppsättning av Verdis opera Don Carlo sommaren 2018.

Kursen ger undervisning i sångteknik, musikalisk instudering och scenisk gestaltning. Den innebär också ett unikt tillfälle att stå på scen och sjunga med världssångare i ett unikt operahus med plats för 795 personer. Kursen innehåller dessutom föreläsningar kring operakonsten. Ansvarig för utbildningen är Sten Niclasson.

Antagning till kursen sker via auditions i Örebro den 23 och 25 november. All information om hur du anmäler dig hittar du här.

Operaakademin som startade 2012 är ett unikt samarbete mellan Opera på Skäret och Musikhögskolan i Örebro. Akademin är ett samlingsbegrepp för tre kurser: Operasolist 15 hp, Operakör 7,5 hp och Komposition 15 hp. Den musikaliska miljön under sommaren på Opera på Skäret, med internationella och svenska stjärnor inom opera, har varit mycket uppskattad av tidigare studenter, senast sommaren 2017 då kören medverkade i Puccinis Madama Butterfly.

För ytterligare information, kontakta:
Anna-Carin Niclasson, Opera på Skäret. Telefon: 072-350 48 18. E-post: anna-carin@operapaskaret.se.
Urban Tholén, Musikhögskolan. Telefon: 019-303416. E-post: urban.tholen@oru.se.