Operaakademin

Operaakademin

Operakör – sommarakademi

Musikhögskolan, Örebro universitet och Opera på Skäret samarbetar i år kring en universitetskurs som ger 7,5 poäng.

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din vokala och sceniska förmåga. Du kommer att medverka i Opera på Skärets uppsättning av Madama Butterfly av Giacomo Puccini sommaren 2017.

Kursen ger undervisning i sångteknik, musikalisk instudering och scenisk gestaltning. Den innebär också ett unikt tillfälle att stå på scen och sjunga med världssångare till under ledning av dirigenten Marcello Mottadelli i ett operahus med plats för 795 personer. Kursen innehåller dessutom föreläsningar kring operakonsten och Puccini.

Repetitionsschema: två helger i månaden mars-maj. Sceniska repetitioner juni -juli. Föreställningar 29 juli-27 augusti. Plats: Opera på Skäret, Kopparberg. Lärare: Sten Niclasson och Mats Johansson.

Anmälan här. Klicka vidare på ” Sommarkurser ” och vidare till ” Musikdramatik 2016, Operakör, anmälningskod: 46184.

Sista anmälningsdag:15 mars.

För ytterligare information, kontakta:
Anna-Carin Niclasson, Opera på Skäret. Telefon: 072-350 48 18. E-post: anna-carin@operapaskaret.se
Urban Tholén, Musikhögskolan. Telefon: 019-303416. E-post: urban.tholen@oru.se.

Operaakademin som startade 2012 är ett unikt samarbete mellan Opera på Skäret och Musikhögskolan i Örebro. Akademin är ett samlingsbegrepp för tre kurser: Operasolist 15 hp, Operakör 7,5 hp och Komposition 15 hp. Den musikaliska miljön under sommaren på Opera på Skäret, med internationella och svenska stjärnor inom opera, har varit mycket uppskattad av tidigare studenter.