Resa, Äta och Bo

Opera på Skäret är världens enda operahus med egen tågstation.

OPS_Karta_storPrecis som tidigare år arrangeras paketresor med veterantåg ifrån Stockholm. Klicka här för mer information.

Många av besökarna kommer också med organiserade bussresor från stora delar av landet. Information om bussresor under ”Buss”.

För den som vill övernatta i bygden finns ett antal trevliga herrgårdar och hotell att välja på. Några av dem har speciella erbjudanden för besökare till Opera på Skäret. Information under ”Boende”.

Hitta till Opera på Skäret med Google Maps

Viktig information om ditt besök

Det går bra att köra bil till Opera på Skäret. Parkeringen kostar 30 kr och betalas med kontanter eller Swish (med risk för dålig täckning).

Har du husbil och vill stå över natten kostar detta 150 kr och betalas i biljettkassan med kort eller kontanter vid ankomst.

Det råder förbud mot att fotografera, spela in ljud och videoinspelning under samtliga föreställningar i operahuset.

Under föreställningarna på Opera på Skäret är det inte tillåtet att konsumera medhavd mat och dryck på evenemangsområdet. Detta har att göra med reglerna för det serveringstillstånd som operan har för pausservering. Hela området ska betraktas som ett serveringsområde. Detta område sträcker sig från Lilla Scenen (infart till parkering) hela vägen ner till sjön Ljusnaren.

pausservering FAH